Ondernemend Hellendoorn Achtergrond

Nieuws


Gezellige Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Ondernemend Hellendoorn

Bij de Gulle Goedzak troffen de ondernemers van Ondernemend Hellendoorn elkaar begin dit jaar.
Goede wensen over en weer, ideeën om samen te werken en gewoon lekker gezellig genieten van elkaars gezelschap.
Ook ondernemer? En je kunt wel wat collegiaal contact gebruiken? Overweeg dan het lidmaatschap van Ondernemend Hellendoorn.

Meer foto's van deze gezellige nieuwjaarsborrel >>>>
 

prijsuitreiking Hellendoornse KlepperactiePrijzen Hellendoornse Klepperactie uitgereikt

In totaal 77 prijzen zijn er uitgereikt. Een gezellige drukte en veel blije mensen, dat was het resultaat van de Klepperactie

 

Nieuwe winterverlichting

Dinsdag avond 3 november 2015 is de nieuwe winterverlichting in dorp Hellendoorn officieel in gebruik genomen.
Voorzitter Dinand ter Braak van Ondernemend Hellendoorn schetste de tot standkoming: de diverse ontwerpen, de mogelijkheid voorkeur aan te geven voor een bepaald ontwerp en de uiteindelijke gekozen ontwerpen maken.
Hij dankte de DorpsRaad en het Rabo Projectenfonds voor hun financiele bijdrages.
Anite Teeselink overhandigde een cheque en gaf aan, dat de Rabobank Noord en West Twente weliswaar minder zichtbaar is in het dorp, maar dat er niettemin nog steeds ook een Hellendoorns hart klopt binnen de bank.
De wintersverlichting, die het dorp haar warme gezellige sfeer geeft in koude, donkere dagen, wordt al sinds jaar en dag opgehangen door een vaste ploeg mensen. Zij waren uitgenodigd deze officiele ingebruikname van de nieuwe verlichting bij te wonen. Dinand memoreerde hier Jan Dunnewind die jaren deel uitmaakte van deze ploeg en ook veel voor het dorp Hellendoorn heeft betekend.
Vervolgens bedankte hij de heren Hein Nijenkamp, Johan Butink, Hennie Lorkeers, Legtenberg, en Harm Pronk (oud lid) met het overhandigen van een kruik Hellendoornse Klepperslok en waren er bloemen voor hun dames.

Na alle woorden was er dan het moment waarop de trommels roffelden en de eerste lantaarn haar nieuwe winterlicht mocht laten schijnen. De één na de andere lantaarn werd aangestoken.
De avond werd met een gezellig samenzijn bij de Kroon besloten.

winterverlichting dorp Hellendoorn in gebruik genomen, naborrelen bij de Kroon.

winterverlichting dorp Hellendoorn vernieuwd.


Fusie een feit

Dinsdagavond 14 april 2015 is, in de tweede Algemene Ledenvergadering die hiervoor was uitgeschreven, door de aanwezigen unaniem "voor" gestemd.
Daarmee is de fusie tussen de HOV en de HELWI een feit.
Beide verenigingen gaan nu samen verder onder de naam Ondernemend Hellendoorn.
 


Reggedal Vrijetijdsagenda

Van de bureaucombinatie Hofsté en Mentink Advies ontvingen wij een mail, die we graag willen delen.
Het betreft het ontwikkelen van een vrijetijdsagenda voor het Reggedal en we denken dat dit ook voor leden van Ondernemend Hellendoorn een interessante ontwikkeling is, die kansen biedt.
We geven de mail dan ook graag door:

=====

Beste ondernemers en organisaties in het Reggedal,

De 6 Regge-gemeenten (Hof van Twente, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Twenterand en Ommen) en het Waterschap Regge & Dinkel hebben de wens om samen met ondernemers en organisaties een vrijetijdsagenda voor het Reggedal te ontwikkelen.

Onze bureaucombinatie is gevraagd om dit proces te begeleiden.

Bijgaand treft u de eerste nieuwsbrief aan met informatie over de Reggedal Vrijetijdsagenda.
Graag nodigen wij u uit om met ons mee denken en deel te nemen aan de werksessies.
Nadere informatie over de bijeenkomsten en aanmelding treft u aan in de nieuwsbrief.

Link naar de Nieuwsbrief (.pdf)


.Voor Ondernemend Hellendoorn gaat Irma naar de avond van 12 november.


Tweeluik Social Media

Met veel plezier zijn Gerard en Irma een Tweeluik aan het organiseren.
Op 2 woensdagavonden (2 en 9 oktober) kom je van alles te weten over het strategisch inzetten van LinkedIn, Facebook, Twitter en zo meer. Ook gaan we zelf aan de slag en is er de mogelijkheid een professionele profiel foto te laten maken.
Lees meer op Tweeluik


Oude molen nieuwe energie

De actie  Duurzaam Draaiende Wieken krijgt een vervolg op oneplanetcrowd.nl, (een crowdfunding website.)
Wind energie van onze eigen molen de Hoop omzetten in stroom.
Wil je deze manier van energie winnen ook steunen?
Dat kan!
Op www.oneplanetcrowd.nl kun je je bijdrage kwijt.
Er zijn erg leuke tegenprestaties die door Molen de Hoop geleverd worden!


Gesprek Gemeente WSW

Op 21 juni hebben we (bestuur) een gesprek gehad met Ria Bakhuis (wethouder sociale zaken en cultuur) en Jan Jansen belast met de uitvoering voor sociale werkvoorziening. De Gemeente Hellendoorn gaat de Wet Sociale Werkvoorziening* samen met de Gemeente Rijssen-Holten uitvoeren. Ondernemersverenigingen is gevraagd hierover mee te praten. Voor Ondernemend Hellendoorn is Ronnie Vagevuur contactpersoon.

* WSW komt in de plaats van de wet werken naar vermogen
 


Ledenvergadering en BBQ

Woensdag 29 mei 2013 was de Algemene Leden Vergadering van Ondernemend Hellendoorn.

Een fijne opkomst van meer dan de helft van de leden! De vergadering was zo gepiept. De penningmeester had zijn taak goed gedaan en het bestuur is uitgebreid met Pascal Wispels.
De functie "voorzitter" is vacant.
De BBQ was zeer smakelijk en iedereen had het erg naar z'n zin.
 


Prijzen ballonwedstrijd uitgereikt

Op maandag 10 december hebben Wim Diepeveen en Irma Wevers-Kuipers de Hellendoornse basisscholen bezocht om de leerlingen te verrassen met een boek voor de schoolbibliotheek en natuurlijk prijzen voor de kinderen van wie de ballon het verst weg gekomen was. Ondanks de moeizame start van de ballonnen, het regende hard en het water maakte de ballonnen zwaar.....Lees meer >>
 

duurzaam draaiende wieken

Intentie verklaring getekend
Vrijdag 12 oktober 2012 ging het project  duurzaam draaiende wieken van start met het ondertekenen van de intentie verklaring.
Op de foto slaan Ronnie Vagevuur (Ondernemend Hellendoorn), Wim Diepeveen (ReggeStroom) en Molenaar Jan van de Beld de handen ineen als symbool van de samenwerking.
Doelstelling van de actie is om Molen De Hoop – groene – stroom te laten produceren. Lees verder op  molenstroom

 


Ledenavond op 9 oktober

De ledenavond op dinsdag 9 oktober bij Aktief Overijssel was erg gezellig.
Na een welkomstwoord van voorzitter Michel Heetkamp vertelde Fred Eikelboom over het ontstaan van Aktief Overijssel. Er was een goed gesprek over het nut van het lidmaatschap van een ondernemersvereniging, handboogschieten en quad rijden en natuurlijk een hapje en een drankje.


Gemeente

De Gemeente heeft op de afgelopen Algemene Leden Vergadering informatie gegeven over de Wet Werken naar Vermogen.
Voor gerichte vragen kun je ook contact opnemen met:
Paul Otte
Team Werk en zorg
Gemeente Hellendoorn
0548-630713


IBAN

Nederland gaat over naar IBAN. Misschien heb je er al over gehoord? In elk geval krijg je er "vanzelf"  mee te maken. Op de website Over op IBAN kun je er alles over lezen, ook wat de consequenties voor je bedrijf zijn.

Deze linken zijn ook terug te vinden op de Linkenpagina


Facebook


NUzakelijk


 • Studenten wonen langer thuis: lost dit het kamertekort op?

  Voor honderdduizenden jongeren begint deze maand het studentenleven. Voor velen een kans om het ouderlijk nest te verlaten. Studenten doen dat echter steeds minder snel. Neemt hierdoor ook de oververhitting op de markt voor studentenwoningen af?
  Meer info  18-08-2019
 • Kredietbeoordelaar verlaagt rating ArgentiniŽ na economische rampweek

  De Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van ArgentiniŽ verlaagd van B naar CCC. De nieuwe rating betekent dat een investering in het land zeer risicovol is, met een "reŽle kans op een faillissement".
  Meer info  17-08-2019
 • 'Airbnb ziet omzet flink stijgen in eerste kwartaal van 2019'

  Verhuurplatform Airbnb heeft de omzet over het eerste kwartaal van 2019 flink zien stijgen, blijkt uit cijfers die in handen van zakenkrant The Wall Street Journal zijn.
  Meer info  17-08-2019
 • Speelgoed en telefoon duurder voor Amerikaan na importheffingen Trump

  De Amerikaanse president Donald Trump wil China op de knieŽn krijgen door Chinese producten in de Verenigde Staten duurder te maken, maar die effecten zijn juist te voelen in de VS. Amerikaanse bedrijven en consumenten betalen de rekening.
  Meer info  17-08-2019
 • Payrollbedrijf TCP krijgt uitstel van betaling

  De rechtbank van Amsterdam heeft TCP Direct, dat onder meer de betaling van flexwerkers van ING regelt, uitstel van betaling verleend. In een verklaring laat het payrollbedrijf weten dat het samen met de bewindvoerder zoekt naar oplossingen voor de ontstane situatie.
  Meer info  16-08-2019
 • 'Duitsland wil in de min gaan in geval van recessie'

  De Duitse regering is bereid om het begrotingsevenwicht overboord te gooien en nieuwe schulden aan te gaan om een mogelijke recessie tegen te gaan. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.
  Meer info  16-08-2019
 • Groenland tegen Trump: 'We zijn niet te koop, maar willen best zakendoen'

  Groenland is niet te koop, zo laat de minister van Buitenlandse Zaken weten na berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump overweegt het eiland te kopen. Wel staat Groenland ervoor open zaken te doen met de Amerikanen.
  Meer info  17-08-2019
 • 'No deal-Brexit zorgt waarschijnlijk voor voedselschaarste in VK'

  Het Verenigd Koninkrijk zal na een 'no deal-Brexit' te maken krijgen met grote tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Dat staat in officiŽle regeringsdocumenten die naar de Britse krant The Sunday Times zijn gelekt.
  Meer info  18-08-2019
 • Topman Cathay Pacific vertrekt naar aanleiding van protesten in Hongkong

  De topman van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, Rupert Hogg, vertrekt bij het bedrijf naar aanleiding van de heftige protesten van de afgelopen dagen in het land. Cathay Pacific komt onder steeds meer druk te staan door betrokkenheid van het personeel bij de protesten.
  Meer info  16-08-2019
 • Overgebleven cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven eist ontslagvergoeding

  De acht laatste cabinemedewerkers van Ryanair in Eindhoven eisen samen met vakbond FNV een ontslagvergoeding. Ze willen dat hun dienstverband wordt ontbonden wegens een verstoorde arbeidsrelatie waar de budgetmaatschappij zelf debet aan is.
  Meer info  16-08-2019

  Belastingdienst


  • Btw-aangifte ingevuld? Misschien moet u dat opnieuw doen (update)

   Hebt u vůůr dinsdag 16 juli 12.00 uur in Mijn Belastingdienst Zakelijk uw btw-aangifte ingevuld en opgeslagen? En nog niet ingestuurd?
   Meer info  19--2019
  • Uitspraak Hoge Raad over vermogensrendementsheffing (box 3) 2013-2016 (update)

   De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan over het massaal bezwaar tegen de box 3-heffing voor de jaren 2013 tot en met 2016. Het gevolg van deze uitspraak is dat de Belastingdienst dit massaal bezwaar afwijst.
   Meer info  20--2019
  • Valse e-mail in omloop over betalingsachterstand

   Er is een valse e-mail (phishing) in omloop. Deze gaat over een betalingsachterstand die u nog moet betalen. Betaal niet!
   Meer info  17--2019
  • Bzm-tarieven (eurovignet) wijzigen vanaf 1 juli

   Vanaf 1 juli 2019 wijzigen de meeste tarieven van de belasting zware motorrijtuigen (bzm).
   Meer info  10--2019
  • Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie (update)

   De datum van Brexit is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2019.
   Meer info  11--2019