Ondernemend Hellendoorn Achtergrond

Nieuws


Gezellige Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel Ondernemend Hellendoorn

Bij de Gulle Goedzak troffen de ondernemers van Ondernemend Hellendoorn elkaar begin dit jaar.
Goede wensen over en weer, ideeën om samen te werken en gewoon lekker gezellig genieten van elkaars gezelschap.
Ook ondernemer? En je kunt wel wat collegiaal contact gebruiken? Overweeg dan het lidmaatschap van Ondernemend Hellendoorn.

Meer foto's van deze gezellige nieuwjaarsborrel >>>>
 

prijsuitreiking Hellendoornse KlepperactiePrijzen Hellendoornse Klepperactie uitgereikt

In totaal 77 prijzen zijn er uitgereikt. Een gezellige drukte en veel blije mensen, dat was het resultaat van de Klepperactie

 

Nieuwe winterverlichting

Dinsdag avond 3 november 2015 is de nieuwe winterverlichting in dorp Hellendoorn officieel in gebruik genomen.
Voorzitter Dinand ter Braak van Ondernemend Hellendoorn schetste de tot standkoming: de diverse ontwerpen, de mogelijkheid voorkeur aan te geven voor een bepaald ontwerp en de uiteindelijke gekozen ontwerpen maken.
Hij dankte de DorpsRaad en het Rabo Projectenfonds voor hun financiele bijdrages.
Anite Teeselink overhandigde een cheque en gaf aan, dat de Rabobank Noord en West Twente weliswaar minder zichtbaar is in het dorp, maar dat er niettemin nog steeds ook een Hellendoorns hart klopt binnen de bank.
De wintersverlichting, die het dorp haar warme gezellige sfeer geeft in koude, donkere dagen, wordt al sinds jaar en dag opgehangen door een vaste ploeg mensen. Zij waren uitgenodigd deze officiele ingebruikname van de nieuwe verlichting bij te wonen. Dinand memoreerde hier Jan Dunnewind die jaren deel uitmaakte van deze ploeg en ook veel voor het dorp Hellendoorn heeft betekend.
Vervolgens bedankte hij de heren Hein Nijenkamp, Johan Butink, Hennie Lorkeers, Legtenberg, en Harm Pronk (oud lid) met het overhandigen van een kruik Hellendoornse Klepperslok en waren er bloemen voor hun dames.

Na alle woorden was er dan het moment waarop de trommels roffelden en de eerste lantaarn haar nieuwe winterlicht mocht laten schijnen. De één na de andere lantaarn werd aangestoken.
De avond werd met een gezellig samenzijn bij de Kroon besloten.

winterverlichting dorp Hellendoorn in gebruik genomen, naborrelen bij de Kroon.

winterverlichting dorp Hellendoorn vernieuwd.


Fusie een feit

Dinsdagavond 14 april 2015 is, in de tweede Algemene Ledenvergadering die hiervoor was uitgeschreven, door de aanwezigen unaniem "voor" gestemd.
Daarmee is de fusie tussen de HOV en de HELWI een feit.
Beide verenigingen gaan nu samen verder onder de naam Ondernemend Hellendoorn.
 


Reggedal Vrijetijdsagenda

Van de bureaucombinatie Hofsté en Mentink Advies ontvingen wij een mail, die we graag willen delen.
Het betreft het ontwikkelen van een vrijetijdsagenda voor het Reggedal en we denken dat dit ook voor leden van Ondernemend Hellendoorn een interessante ontwikkeling is, die kansen biedt.
We geven de mail dan ook graag door:

=====

Beste ondernemers en organisaties in het Reggedal,

De 6 Regge-gemeenten (Hof van Twente, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Twenterand en Ommen) en het Waterschap Regge & Dinkel hebben de wens om samen met ondernemers en organisaties een vrijetijdsagenda voor het Reggedal te ontwikkelen.

Onze bureaucombinatie is gevraagd om dit proces te begeleiden.

Bijgaand treft u de eerste nieuwsbrief aan met informatie over de Reggedal Vrijetijdsagenda.
Graag nodigen wij u uit om met ons mee denken en deel te nemen aan de werksessies.
Nadere informatie over de bijeenkomsten en aanmelding treft u aan in de nieuwsbrief.

Link naar de Nieuwsbrief (.pdf)


.Voor Ondernemend Hellendoorn gaat Irma naar de avond van 12 november.


Tweeluik Social Media

Met veel plezier zijn Gerard en Irma een Tweeluik aan het organiseren.
Op 2 woensdagavonden (2 en 9 oktober) kom je van alles te weten over het strategisch inzetten van LinkedIn, Facebook, Twitter en zo meer. Ook gaan we zelf aan de slag en is er de mogelijkheid een professionele profiel foto te laten maken.
Lees meer op Tweeluik


Oude molen nieuwe energie

De actie  Duurzaam Draaiende Wieken krijgt een vervolg op oneplanetcrowd.nl, (een crowdfunding website.)
Wind energie van onze eigen molen de Hoop omzetten in stroom.
Wil je deze manier van energie winnen ook steunen?
Dat kan!
Op www.oneplanetcrowd.nl kun je je bijdrage kwijt.
Er zijn erg leuke tegenprestaties die door Molen de Hoop geleverd worden!


Gesprek Gemeente WSW

Op 21 juni hebben we (bestuur) een gesprek gehad met Ria Bakhuis (wethouder sociale zaken en cultuur) en Jan Jansen belast met de uitvoering voor sociale werkvoorziening. De Gemeente Hellendoorn gaat de Wet Sociale Werkvoorziening* samen met de Gemeente Rijssen-Holten uitvoeren. Ondernemersverenigingen is gevraagd hierover mee te praten. Voor Ondernemend Hellendoorn is Ronnie Vagevuur contactpersoon.

* WSW komt in de plaats van de wet werken naar vermogen
 


Ledenvergadering en BBQ

Woensdag 29 mei 2013 was de Algemene Leden Vergadering van Ondernemend Hellendoorn.

Een fijne opkomst van meer dan de helft van de leden! De vergadering was zo gepiept. De penningmeester had zijn taak goed gedaan en het bestuur is uitgebreid met Pascal Wispels.
De functie "voorzitter" is vacant.
De BBQ was zeer smakelijk en iedereen had het erg naar z'n zin.
 


Prijzen ballonwedstrijd uitgereikt

Op maandag 10 december hebben Wim Diepeveen en Irma Wevers-Kuipers de Hellendoornse basisscholen bezocht om de leerlingen te verrassen met een boek voor de schoolbibliotheek en natuurlijk prijzen voor de kinderen van wie de ballon het verst weg gekomen was. Ondanks de moeizame start van de ballonnen, het regende hard en het water maakte de ballonnen zwaar.....Lees meer >>
 

duurzaam draaiende wieken

Intentie verklaring getekend
Vrijdag 12 oktober 2012 ging het project  duurzaam draaiende wieken van start met het ondertekenen van de intentie verklaring.
Op de foto slaan Ronnie Vagevuur (Ondernemend Hellendoorn), Wim Diepeveen (ReggeStroom) en Molenaar Jan van de Beld de handen ineen als symbool van de samenwerking.
Doelstelling van de actie is om Molen De Hoop – groene – stroom te laten produceren. Lees verder op  molenstroom

 


Ledenavond op 9 oktober

De ledenavond op dinsdag 9 oktober bij Aktief Overijssel was erg gezellig.
Na een welkomstwoord van voorzitter Michel Heetkamp vertelde Fred Eikelboom over het ontstaan van Aktief Overijssel. Er was een goed gesprek over het nut van het lidmaatschap van een ondernemersvereniging, handboogschieten en quad rijden en natuurlijk een hapje en een drankje.


Gemeente

De Gemeente heeft op de afgelopen Algemene Leden Vergadering informatie gegeven over de Wet Werken naar Vermogen.
Voor gerichte vragen kun je ook contact opnemen met:
Paul Otte
Team Werk en zorg
Gemeente Hellendoorn
0548-630713


IBAN

Nederland gaat over naar IBAN. Misschien heb je er al over gehoord? In elk geval krijg je er "vanzelf"  mee te maken. Op de website Over op IBAN kun je er alles over lezen, ook wat de consequenties voor je bedrijf zijn.

Deze linken zijn ook terug te vinden op de Linkenpagina


Facebook


NUzakelijk


 • Amazon-medewerkers staken tijdens kortingsdagen

  Duizenden Amazon-medewerkers leggen het werk neer tijdens de jaarlijkse zogenoemde 'Prime Day'-kortingsdagen op maandag en dinsdag. Ze protesteren tegen de volgens hen te lage lonen en slechte werkomstandigheden.
  Meer info  15-07-2019
 • 'John de Mol en Facebook stellen rechtszaak over nepreclames verder uit'

  John de Mol en Facebook stellen de mogelijke voortzetting van hun rechtszaak verder uit, meldt RTL Nieuws maandag. Begin juni oordeelde de rechter dat de partijen twee weken kregen om onderling tot een akkoord te komen, maar die periode verlengen ze nu tot zes weken na vandaag.
  Meer info  15-07-2019
 • China dreigt Amerikaanse bedrijven te boycotten om wapenverkoop Taiwan

  China zal de zakelijke banden verbreken met Amerikaanse bedrijven die wapens verkopen aan Taiwan. Dit heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gezegd zonder details te geven over welke bedrijven het gaat.
  Meer info  15-07-2019
 • Duitse zonne- en windenergie halen kolen in Duitsland voor het eerst in

  De opbrengst van zonne-, water- en windenergie heeft in Duitsland het aandeel van kolen- en kerncentrales voor het eerst ingehaald. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt op basis van een analyse van de energiedenktank Agora Energiewende.
  Meer info  15-07-2019
 • Bestuursvoorzitter UMC Groningen moet 124.000 euro terugbetalen

  Bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het Universiteit Medisch Centrum Groningen (UMCG) moet 124.000 euro terugbetalen aan het ziekenhuis. Hij blijkt dit bedrag te veel te hebben gekregen in de jaren 2013 tot en met 2018, blijkt uit de jaarrekeningen van het UMCG.
  Meer info  15-07-2019
 • Supermarktketen Marqt sluit grote vestigingen

  Marqt sluit de grote winkels die het heeft in Amsterdam aan de Utrechtsestraat en in Den Haag aan de Hofweg. Deze stap is onderdeel van de nieuwe strategie, met alleen kleinere winkels van maximaal 750 vierkante meter.
  Meer info  15-07-2019
 • Turkse president Erdogan belooft rente te verlagen

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft beloofd de rente van de Turkse centrale bank te verlagen nadat hij de vorige president van de centrale bank afzette. Voor het einde van het jaar moet de inflatie ook flink worden verlaagd, aldus Erdogan tegen tv-zender Haberturk.
  Meer info  15-07-2019
 • Omzet winkeliers groeit met ruim 3 procent, vooral online omzet stijgt hard

  Winkeliers hebben in mei 3,1 procent meer omgezet dan in mei 2018, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De verkopen van winkeliers lagen 2,8 procent hoger.
  Meer info  15-07-2019
 • Chinese economie groeit met laagste tempo in 27 jaar

  De economie van China is in het tweede kwartaal van 2019 met 6,2 procent gegroeid, maakt de Chinese overheid maandag bekend. De Chinese economie, de op een na grootste economie ter wereld, groeide sinds 1992 niet zo traag.
  Meer info  15-07-2019
 • CBS: Nieuwbouwwoningen bijna 10 procent in prijs gestegen in een jaar tijd

  Nieuwbouwwoningen stijgen al voor het zesde kwartaal op rij harder in prijs dan bestaande woningen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen cijfers en die van het Kadaster.
  Meer info  15-07-2019

  Belastingdienst


  • Uitspraak Hoge Raad over vermogensrendementsheffing (box 3) 2013-2016 (update)

   De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan over het massaal bezwaar tegen de box 3-heffing voor de jaren 2013 tot en met 2016. Het gevolg van deze uitspraak is dat de Belastingdienst dit massaal bezwaar afwijst.
   Meer info  20--2019
  • Valse e-mail in omloop over betalingsachterstand

   Er is een valse e-mail (phishing) in omloop. Deze gaat over een betalingsachterstand die u nog moet betalen. Betaal niet!
   Meer info  17--2019
  • Bzm-tarieven (eurovignet) wijzigen vanaf 1 juli

   Vanaf 1 juli 2019 wijzigen de meeste tarieven van de belasting zware motorrijtuigen (bzm).
   Meer info  10--2019
  • 'Handboek Ondernemen 2019' gepubliceerd

   U kunt het 'Handboek Ondernemen 2019' nu downloaden. Het handboek is voor iedereen die in Nederland een onderneming wil starten of al een onderneming heeft, en daarbij zelf zijn administratie doet.
   Meer info  7--2019
  • Met eHerkenning inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

   Een grote groep ondernemers kan vanaf 13 mei inloggen met eHerkenning in Mijn Belastingdienst Zakelijk. In dit nieuwe portaal voor ondernemers kunt u onder meer btw-aangifte doen en een rekeningnummer doorgeven of wijzigen.
   Meer info  2--2019
  • 21% btw voor bewegen in een vacuŁmcabine

   Bewegen in een vacuŁmcabine is geen sport en valt daarom onder het btw-tarief van 21%.
   Meer info  24--2019
  • Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie (update)

   De datum van Brexit is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2019.
   Meer info  11--2019
  • Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd

   Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.
   Meer info  7--2018